Kotiruuan valmistamisen vaikeus

 

Sunnuntai 22.10.2023

Sää on vaihtunut eilisestä aivan täysin. Eilen kävelimme shortseissa ja lähes helteisessä säässä torilla ja hallissa. Väkeä oli liikkeellä todella runsaasti. Torilla käveli ihmisiä ruuhkaksi asti, samoin hallissa. Parkkipaikalla näkyi 5 turistibussia, jotka kaikki olivat kotoisin Espanjasta. Espanjaa kuulikin torilla varmaan enemmän kuin portugalia.

Ovatkohan nämä retikoita?
Ostimme hallista hedelmiä, vihanneksia, juureksia perunoita ja appelsiinimarmeladia. Vihannesten ja juuresten hinnat ovat todella halvat, parilla eurolla saa ison kassillisen tavaraa. Etsimme myös tuoreita yrttejä, joita kuitenkaan emme löytäneet torilta emmekä hallista. Persiljaa toki löytyi, mutta ei juuri mitään muuta.

Harrikka-kuskikin oli menossa torille.
 Torilla tapasimme taas ranskalaiset ystävämme ja asuntomme omistajat Gigin ja Jean-Pierren. Heidän kanssaan istuimme torikahvilassa. Jean-Pierre oli ostanut pussillisen katkarapuja ja manteleita, joita samalla maistelimme. He ovat niin mukavia. Kieliongelmista huolimatta tulemme toimeen oikein hyvin ja pystymme juttelemaan monista asioista.

Simpukat laitettiin kotona vielä hetkeksi veteen.
 Kotimatkalla kävimme vielä ostamassa pussillisen simpukoita (29 euroa/kg) ajatuksella valmistaa simpukkapastaa. Kotiruuan valmistaminen tällaisessa loma-asunnossa on aina aika haasteellista. Vaikka meillä on hyvä keittiö, niin vieraat uunit, erilaiset kattilat, kaasuliesi ja heikohkot paistinpannut sekä puutteelliset mausteet tekevät ruuan valmistuksesta hankalaa.

Spaghetti à la vongole

Simpukkapastan valmistuksessa kaipasimme kotoista chiliä, unohdimme ostaa chiliä hallista, sekä kotoisia yrttejä. Tosin simpukkakauppias antoi meille samalla nipun korianteria, mikä kyllä helpotti ruuan maustamisessa. Lopputulos oli oikein hyvää, mutta ehkä ei aivan erinomaista, niin kuin usein kotona.

Olemme valmistaneet täällä aika usein kotiruokaa: broileria, jauhelihapihvejä, kalkkunaleikkeitä, kalaa pariinkin eri otteeseen ja sinisimpukoita. Eeva on hyvä kokki ja onnistuu kyllä useimmiten erittäin hyvin. Kalaa osaamme valmistaa hyvin, varsinkin robaloa. Mutta muitakin kaloja tulisi kokeilla. Gigiltä ja Jean-Pierreltä saimmekin muutaman hyvän vinkin. Viime viikon sinisimpukat olivat parhaimmat vuosiin. Meillä on hyvä ranskalainen resepti, jolla liemestä saadaan herkullinen ja kun siihen lisätään tuoreet villinä kasvaneet simpukat, niin lopputulos on erinomainen.

Ravintolasyöminenkin on silloin tällöin hauskaa ja saa usein paljon uusia makuja
 

Tänään ajatuksena oli grillata angus-härän ohuet pihvit, mutta grillaus vaihtuu nyt paistinpannuun, niin huono keli on parhaillaan.

Sää on todellakin huono. Koko päivän on satanut ja kova, lähes myrskyisä tuuli painaa koillisesta. Illaksi sään pitäisi seljetä, mutta kova tuuli jatkuu aina huomisaamuun saakka.

Myrsky katkoi puiden oksia ja pahaksi onneksi myös meidän automme päälle. Onneksi ei sen suurempaa vahinkoa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin kotona - näin se loma meni

Vietimme Portugalissa tällä kertaa koko kuukauden. Kuukausi on hyvä aika olla, sillä silloin yleensä ehtii tehdä siellä sen mitä haluaa ja n...