Sunnuntai 22.10.2023
Sää on vaihtunut eilisestä aivan täysin. Eilen kävelimme
shortseissa ja lähes helteisessä säässä torilla ja hallissa. Väkeä oli
liikkeellä todella runsaasti. Torilla käveli ihmisiä ruuhkaksi asti, samoin
hallissa. Parkkipaikalla näkyi 5 turistibussia, jotka kaikki olivat kotoisin
Espanjasta. Espanjaa kuulikin torilla varmaan enemmän kuin portugalia.
 |
Ovatkohan nämä retikoita?
|
Ostimme hallista hedelmiä, vihanneksia, juureksia perunoita
ja appelsiinimarmeladia. Vihannesten ja juuresten hinnat ovat todella halvat, parilla
eurolla saa ison kassillisen tavaraa. Etsimme myös tuoreita yrttejä, joita
kuitenkaan emme löytäneet torilta emmekä hallista. Persiljaa toki löytyi, mutta
ei juuri mitään muuta.
 |
Harrikka-kuskikin oli menossa torille.
|
Torilla tapasimme taas ranskalaiset ystävämme ja asuntomme
omistajat Gigin ja Jean-Pierren. Heidän kanssaan istuimme torikahvilassa. Jean-Pierre
oli ostanut pussillisen katkarapuja ja manteleita, joita samalla maistelimme.
He ovat niin mukavia. Kieliongelmista huolimatta tulemme toimeen oikein hyvin
ja pystymme juttelemaan monista asioista.
 |
Simpukat laitettiin kotona vielä hetkeksi veteen.
|
Kotimatkalla kävimme vielä ostamassa pussillisen simpukoita (29
euroa/kg) ajatuksella valmistaa simpukkapastaa. Kotiruuan valmistaminen
tällaisessa loma-asunnossa on aina aika haasteellista. Vaikka meillä on hyvä
keittiö, niin vieraat uunit, erilaiset kattilat, kaasuliesi ja heikohkot
paistinpannut sekä puutteelliset mausteet tekevät ruuan valmistuksesta
hankalaa.
 |
Spaghetti à la vongole
|
Simpukkapastan valmistuksessa kaipasimme kotoista chiliä,
unohdimme ostaa chiliä hallista, sekä kotoisia yrttejä. Tosin simpukkakauppias
antoi meille samalla nipun korianteria, mikä kyllä helpotti ruuan maustamisessa.
Lopputulos oli oikein hyvää, mutta ehkä ei aivan erinomaista, niin kuin usein
kotona.
Olemme valmistaneet täällä aika usein kotiruokaa: broileria,
jauhelihapihvejä, kalkkunaleikkeitä, kalaa pariinkin eri otteeseen ja
sinisimpukoita. Eeva on hyvä kokki ja onnistuu kyllä useimmiten erittäin hyvin.
Kalaa osaamme valmistaa hyvin, varsinkin robaloa. Mutta muitakin kaloja tulisi
kokeilla. Gigiltä ja Jean-Pierreltä saimmekin muutaman hyvän vinkin. Viime
viikon sinisimpukat olivat parhaimmat vuosiin. Meillä on hyvä ranskalainen
resepti, jolla liemestä saadaan herkullinen ja kun siihen lisätään tuoreet
villinä kasvaneet simpukat, niin lopputulos on erinomainen.
 |
Ravintolasyöminenkin on silloin tällöin hauskaa ja saa usein paljon uusia makuja
|
Tänään ajatuksena oli grillata angus-härän ohuet pihvit,
mutta grillaus vaihtuu nyt paistinpannuun, niin huono keli on parhaillaan.
Sää on todellakin huono. Koko päivän on satanut ja kova,
lähes myrskyisä tuuli painaa koillisesta. Illaksi sään pitäisi seljetä, mutta
kova tuuli jatkuu aina huomisaamuun saakka.
 |
Myrsky katkoi puiden oksia ja pahaksi onneksi myös meidän automme päälle. Onneksi ei sen suurempaa vahinkoa.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti